Katko hiljaisuuteen – hetken hengähdyksenä

Blogini on viettänyt taukoa talven ja kevään ajan. Vaikka olen keventänyt kalenteriani, on tekemistä riittänyt. Mieltä on stressannut aikataulu ja se ovat pitäneet kotona kiireisenä. Kiire tuli siitä, että pihaamme kohta nousevan autokatoksen maanrakennustyöt pääsivät käyntiin kolmisen viikkoa alkuperäistä aikataulua myöhässä. Siihen perään tuli ruokamyrkytyksen takia useamman päivän tauko töihin. Tonttimme metsän keskellä on ihana paikka tehdä ulkotöitä. Linnut visertävät ja muutkin eläimet ajoittain käyvät tutkimassa ympäristöä.

Perustus on nyt vihdoin valmis ja valut tehty. Työmaan vastaava työnjohtaja totesi käydessään, että harvoin näkee näin siistiä työmaata. Samaa sanoivat monet aikoinaan Porissa omakotitaloni työmaalla. Jotenkin sitä on mukavampaa tehdä töitä, rakennuspaikalla pääsee liikkumaan ilman, että pitää pelätä nauloihin astumista ja kuoppaisella maalla horjahtelua.

Monissa paikoissa huono rakennusmaa aiheuttaa ongelmia perustusten vakauden riittävyydessä. Meille pieniä pulmia tuli liian hyvästä rakennusmaasta. Rakennuksen paikalta poistettu maa oli kivistä moreenia, joka oli ihan hyvä juttu. Ongelma oli esiin tullut kallio. Yhdellä seinustalla piti anturaan tehdä 20 cm porrastus kallion vuoksi. Kyllä tuon rakennuksen pitäisi pysyä pystyssä!

Meidän kakkostontilla, josta talvella poltettiin pari rakennusta, on myös kalliota. Molemmat rakennukset oli rakennettu kallion päälle. 1940-luvulla osattiin valita rakennusten paikat hyvin. Kaivurin siistiessä raunioita jätettiin kalliot näkyville. Kesän aikana ne pitäisi vielä harjata niin, ettei nauloja yms. ole enää vaarana kulkijoille.

Arjessa olen huomannut, että pääkoppani jaksaa parhaiten hyvien rutiinien mukaan toimien. Johanna ymmärtää sen hienosti 💕. Kaiken touhun keskellä pitää löytää aikaa myös rauhoittumiselle. Se on jaksamisen kallio. Minulla on joskus vaikeuksia muistaa levätä, mutta minua yritetään kyllä muistuttaa levon tarpeesta. Autokatostyömaalla on hetken tauko. Sen toimittaja tullee ensi viikolla pystyttämään seinät ja kattotuolit. Sitten pääsee itse jatkamaan viimeistelyä. Toivottavasti hanke on valmis ennen syksyä.

Kategoria(t): Ihmissuhteita, Luontoa, Mielenjuttuja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *