Taustaa ja nykyisyyttä

Olen Petteri Kerminen ja vastaan Agi-Petterissä koulutuksesta ja valmennuksesta sekä kaikesta muusta. Valmistuin 06/2013 Suomen Agilityliiton tason 2 valmentajan vuosikurssilta. Sain myös ”Liittokoululuttajan” nimikkeen käyttöoikeuden 2-vuotiskaudeksi ja jatkoanomuksella se oli voimassa vuoden 2022 loppuun. Vuoden 2019 syksyllä aloitin valmennuksen jatko-opiskelut Suomen Agilityliiton Varalan Urheiluopistossa järjestämällä Agilityvalmentajan tason 3 (AVA3) pilottikurssilla.

Tätä ennen olen suorittanut agilityn kouluttajakursseista koulutusohjaajan perus- ja jatkokurssin. Olen suorittanut myös ratamestari- ja koetoimitsijakurssit. 

Suoritin myös vuonna 2013 agility-ylituomarikurssin. Tuomarioikeuteni vahvistettiin Suomen Kennelliitosssa 15.10.2013.

Luottamustoimistani voi koiraharrastuksista mainita Suomen Agilityliiton puheenjohtajuuden (2014-2016) ja Suomen kooikerhondje ry:n puheenjohtajuuden (2011-2016) sekä West Coast Agility Team ry:n puheenjohtajuuden (kahdessa jaksossa, joista jälkimmäinen 2015-2016). Luovuin toistaiseksi vastuutehtävistä ja keräsin voimia harrastamalla agilitya valmentaen ja tuomaroiden. West Coast Agility Team ry:n hallitus kutsui minut yhdistyksen kunniajäseneksi. Nimitys julkistettiin 4.2.2017 yhdistyksen vuosikokouksessa. Keväällä 2019 aloitin Agility Team Turku ry:n valmennuskoordinaattorina toimimisen ja kuulun myös yhdistyksen koulutustoimikuntaan, mutta jäin näistä tehtävistä pois vuonnna 2022.

Bitteri AVA-potretti
Bitin valioitumiskuva

Olen kouluttanut agilityä West Coast Agility Team ry:ssä vuodesta 2006 vuoden 2015 loppuun sekä Agility Team Turku ry:ssä elokuusta 2016 alkaen. Kilpailin agilityssä pääasiassa kooikerhondje Bitin, FI MVA FI AVA Wishdecoy Phantom Nicole, kanssa. Bitin sairastumisen vuoksi en tällä hetkellä kilpaile tai harjoittele ollenkaan. Satunnaisesti olen kilpaillut myös kooikerhondje, Vilin, Nordkooik’s Lord Willy V. D. Bas, kanssa. Toimin mielelläni myös tuomaritehtävissä epävirallisissa agilitykilpailuissa. 

Nykyisin asun Piikkiössä ja edustan Agility Team Turku ry:tä.